allevogels


advertentieruimte

ook een website?

www.websitewf.nl

Yuhina nigrimenta

Zwartkin timalia - Yuhina nigrimenta - Black-chinned Yuhina

De zwartkintimalia komt oorspronkelijk uit Azië, waar deze vruchten- en insecteneter leeft in de struiken en graslanden. Het is een absoluut vreedzaam vogeltje, dat zich het lekkerst voelt met een soortgenoot. Hij houdt uw volière gegarandeerd vrij van alle kleine insecten en is met zijn razendsnelle vlucht een genot om naar te kijken.

Het zijn schitterende acrobatische vogels, ze halen van alles uit om insecten te vangen. In de vlucht 180 graden draaien, op de kop hangend aan één pootje, het maakt ze niets uit als het om een lekker hapje gaat

De geluidjes zijn ook erg leuk, beide vogels kunnen een viertonig-riedeltje laten horen en ondanks dat het niet zo hard is, de zang is erg mooi.

Als voedsel geeft u hem behalve levend voer (meel- en buffalowormen, fruitvliegen e.d.), goed universeelvoer en insectenpaté. Daarnaast zacht fruit en u hebt voor jaren een stel prachtige, tamme vogels.

Terug naar boven


Copyright Allevogels.nl
Overname van foto's en/of artikelen is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de beheerder van allevogels.nl. De copyright-rechten blijven te allen tijde bij de oorspronkelijke auteur cq fotograaf, geheel in overeenstemming met de Wet.