allevogels


advertentieruimte

ook een website?

www.websitewf.nl

Ramphocelus carbo

Zilversnavel Tangara - Ramphocelus carbo - Silver-beaked Tanager

De zilversnavel tangara kennen we in Nederland ook onder de naam fluweeltangara. Deze 18 centimeter lange vogel komt voor in een groot gebied in Zuid Amerika. Dit gebied loopt van Colombia en Venezuela tot Paraguay en centraal Brazilië, maar ook in Trinidad. De man onderscheidt zich van de pop door zijn fellere kleuren en is donkerder op de borst en keel.

Zijn geografische tegenhanger is de rode tangara, de Ramphocelus bresilius, deze komt voor in het oosten van Brazillië.

Het ronde nest wordt gebouwd in een boom of struik. In dit nest worden 2 groen-blauwe eieren gelegd, die gedurende 11 tot 12 dagen bebroed worden. Wederom na een dag of 11 tot 12 vliegen de jongen uit.

De zilversnavel tangara is een sociale vogel, hij laat zich vaak horen en leeft in groepjes van 6 tot 10 vogels. Het voedsel bestaat hoofdzakelijk uit fruit, daarnaast plukt hij kleine insecten van de bladeren en eet hij wat nectar.

Terug naar boven


Copyright Allevogels.nl
Overname van foto's en/of artikelen is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de beheerder van allevogels.nl. De copyright-rechten blijven te allen tijde bij de oorspronkelijke auteur cq fotograaf, geheel in overeenstemming met de Wet.