allevogels


advertentieruimte

Roze Druppelastrilde Hypargos margaritatus

Roze Druppelastrilde - Hypargos margaritatus - Pink-throated Twinspot

De roze druppelastrilde is familie van de rode druppelastrilde. Hij lijkt er ook wel op, hij is alleen roze in plaats van rood en hij is wat voller van model. Ook de flankstippen zijn roze.
Man en pop zijn goed van elkaar te onderscheiden, de pop heeft alleen op de stuit en staart wat rozerood, verder nergens.

Roze druppels leven in het zuiden van Afrika. Het zijn echte warmteminnende vogels, ze leven in de hete droge gebieden aan randen van dichte bossen. Ze worden meestal in koppels gezien, soms in kleine groepen.

Graszaden vormen een belangrijk deel van de voeding, naast andere zaden. Ook eten ze kleine insecten. De meeste tijd zijn roze druppelastrildes op de grond bezig met voedsel zoeken. Voor insecten duiken ze ook graag dicht struikgewas in.

In het wild maken deze fraaie vogels een heel strak dicht nest in een struik, vaak een doornstruik. De pop legt gemiddeld 4 witte eitjes, die beide ouders in 12 dagen uitbroeden. De jongen worden met overwegend dierlijk voedsel grootgebracht en groeien snel. Met 17 dagen vliegen ze vaak al uit. Nou ja, vliegen... Ze hippen de eerste dagen voornamelijk door de struiken.

Terug naar boven


Copyright Allevogels.nl
Overname van foto's en/of artikelen is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de beheerder van allevogels.nl. De copyright-rechten blijven te allen tijde bij de oorspronkelijke auteur cq fotograaf, geheel in overeenstemming met de Wet.