allevogels


advertentieruimte

Cyanerpes cyaneus Roodpoot Honingzuiger

Roodpoot Honingzuiger - Cyanerpes cyaneus - Red-legged Honeycreeper

Roodpoot Honingzuigers worden ook wel blauwe suikervogels genoemd. Het zijn schitterend gekleurde, sociale vogeltjes, die oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komen. Bij alle soorten is het mannetje degene met de meeste kleuren, vooral in het broedseizoen.

Honingzuigers danken hun naam aan hun lange dunne snavel, waarmee ze in grote bloemen kunnen komen om nectar op te zuigen. Ze zuigen dus geen honing, honing wordt door bijen gemaakt. Het zijn echter bijna allesetertjes, ze eten naast nectar allerlei soorten zacht fruit en ook kleine insecten. In gevangenschap kunt u ze naast nectar en insecten (fruitvliegjes o.a.) dan ook zoveel mogelijk soorten fruit aanbieden, liefst goed rijp (pas wel op voor rotten).

Ze kunnen ook buiten gehouden worden als het nachthok licht verwarmd is in de winter, minder dan 10 graden is niet goed voor ze. Ook deze vogels komen het mooist tot hun recht in een royaal beplante kooi of volière.

Terug naar boven


Copyright Allevogels.nl
Overname van foto's en/of artikelen is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de beheerder van allevogels.nl. De copyright-rechten blijven te allen tijde bij de oorspronkelijke auteur cq fotograaf, geheel in overeenstemming met de Wet.