allevogels


advertentieruimte

Roodoor buulbuul - Pycnonotus jocosus - Red-whiskered Bulbul

De Roodoor buulbuul is een 20 centimeter lange vogel met een opvallende zwart, naar achter gerichte kuif. Hij komt voor in Azië in het gebied van Pakistan en India tot aan China en Zuidoost Azië. Het is ook mogelijk om hem tegen te komen in Australië, maar hij is zelfs in het wild in Amerika gesignaleerd, in Florida, Hawaii en Los Angeles

Zijn voeding bestaat hoofdzakelijk uit fruit, insecten en nectar, maar ook meelwormen, kleine krekeltjes en buffalowormen gaan er goed in.

De Roodoor buulbuul legt ongeveer 3 eitjes, die in een periode van ongeveer 11 dagen worden uitgebroed. Al een dag of 11 later verlaten de jongen het nest. Hierna worden ze nog korte tijd door de ouders gevoerd.

De roodoor buulbuul is een relatief gemakkelijk kwekende vogel, wij hopen dat kwekers ons willen helpen met het aanvullen van de informatie. Uiteraard is een kweekverslag ook van harte welkom.

Terug naar boven


Copyright Allevogels.nl
Overname van foto's en/of artikelen is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de beheerder van allevogels.nl. De copyright-rechten blijven te allen tijde bij de oorspronkelijke auteur cq fotograaf, geheel in overeenstemming met de Wet.