allevogels


advertentieruimte

Cardinalis cardinalis

Rode kardinaal - Cardinalis cardinalis - Northern Cardinal, Redbird or Common Cardinal

De rode kardinaal komt voor in een groot deel van Noord-Amerika, ook in de steden. Het mannetje is een zeer goede zanger, in sommige streken heet de vogel dan ook de "virginische nachtegaal". De pop is minder fel gekleurd, meer naar bruin.

De rode kardinaal vraagt flink wat ruimte, het is een vogel die graag een eigen territorium verdedigt. Vooral in de broedtijd kan hij erg fel zijn. Een ruime volière met flink wat beplanting wordt het meest gewaardeerd.

Als voedsel geeft u het best insectenpaté en vruchtenpaté en grof parkietenvoer als basis, dat aangevuld wordt met insecten en diverse soorten vers fruit. Hoe veelzijdiger u de rode kardinaal voert, hoe mooier hij blijft.

Rode kardinalen nestelen graag verborgen in een struik. Ze leggen daar meestal 4 eitjes die al na 14 dagen broeden uitkomen. De jongen gaan ook snel het nest uit, meestal na 2 weken en worden dan nog een tijdje door de ouders gevoerd. Vooral in die tijd is veel dierlijk voedsel noodzakelijk.

Let ook goed op tot wanneer de man de jongen blijft voeren en accepteren, soms moet u de jongen beschermen door ze uit te vangen als de ouders direct een volgend nest willen beginnen.

Terug naar boven


Copyright Allevogels.nl
Overname van foto's en/of artikelen is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de beheerder van allevogels.nl. De copyright-rechten blijven te allen tijde bij de oorspronkelijke auteur cq fotograaf, geheel in overeenstemming met de Wet.