allevogels


advertentieruimte

ook een website?

www.websitewf.nl

Xipholena punicea

Pompadour Cotinga - Xipholena punicea - Pompadour Cotinga

De Pompadour cotinga leeft in de (sub)tropische laaglanden van Bolivia, Brazilië, Colombia, Ecuador, Frans Guyana, Peru, Suriname en Venezuela. Het verschil tussen de man en de pop is duidelijk te zien, daar de man een mooie rode kleur heeft terwijl de pop het moet doen met een bruin-grijs verenpak.

Het voedsel van deze vogel bestaat hoofdzakelijk uit fruit en wordt aangevuld met bessen en insecten.

Het nest wordt gebouwd hoog in het bladerdak van de bomen. Het nest is waargenomen als een slap gammel nest, waar meestal maar 1 ei in wordt gelegd. Doordat het nest zo hoog is verstopt, is er verder weinig bekend over de broedgewoontes van deze vogels in het wild.

Van de pompadour cotinga zijn geen ondersoorten bekend.

Terug naar boven


Copyright Allevogels.nl
Overname van foto's en/of artikelen is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de beheerder van allevogels.nl. De copyright-rechten blijven te allen tijde bij de oorspronkelijke auteur cq fotograaf, geheel in overeenstemming met de Wet.