allevogels


advertentieruimte

ook een website?

www.websitewf.nl

Icterus icterus

Oranje troepiaal - Icterus icterus - Troupial

De oranje troepiaal, ook wel Venezuelatroepiaal genoemd, is de Nationale vogel van Venezuela. Je komt hem tegen op vele eilanden in het Caribisch gebied, bijvoorbeeld op Aruba, Bonaire, Curaçao, maar ook in Venezuela, Trinidad en Puerto Rico. Naast de nominaatvorm kent deze soort ook nog 2 ondersoorten.

  • Icterus icterus metae (W. H. Phelps Jr & Aveledo, 1966)
  • Icterus icterus ridgwayi (Hartert 1902)
Het leefgebied van deze vogel bestaat uit bosrijk gebied, maar hij vertoeft ook op open savannes en in struikgewas. Hier vindt hij ook zijn voedsel dat bestaat uit insecten en een variatie aan fruit.

Een nest wordt door deze troepiaal niet zelf gebouwd. Ze nemen een verlaten nest, of bij gebrek daaraan, nemen ze gewoon een nest van een andere soort in beslag. Ze zullen bij het innemen van een nest, de eventueel aanwezige eieren of jongen gewoon opeten. In het nest worden 3 tot 4 eieren gelegd, die na ongeveer 14 dagen uitkomen.

Terug naar boven


Copyright Allevogels.nl
Overname van foto's en/of artikelen is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de beheerder van allevogels.nl. De copyright-rechten blijven te allen tijde bij de oorspronkelijke auteur cq fotograaf, geheel in overeenstemming met de Wet.