allevogels


advertentieruimte

Napoleonnetje

Napoleonnetje - Estrilda troglodytes - Black-rumped Waxbill

Het napoleonnetje is een van de kleinere vogels uit de familie Estrildidae. Hij komt voor in Senegal, Oeganda en Ethiopië. Napoleonnetjes leven daar in grote groepen in droge gebieden met gras en doornstruiken. Vaak zijn ze samen te vinden met blauwfazantjes, oranjekaakjes en diverse weversoorten. Bij onraad vliegt een groep weg naar een veilige plaats, om daar rustig te wachten tot de kust weer veilig is.

Het zijn zeer sociale vogeltjes, u kunt ze ook prima in een groepje houden. Ze zijn zeer actief, dus geef ze voldoende ruimte. Beschutting in de vorm van wat (kunst)beplanting wordt op prijs gesteld.

Het menu in gevangenschap kan bestaan uit een zaadmengsel voor tropische vogels, trosgierst en onkruidzaden. Tijdens de kweekperiode ook kleine insecten en eivoer. Water, maagkiezel en grit moeten natuurlijk altijd ter beschikking staan.

Terug naar boven


Copyright Allevogels.nl
Overname van foto's en/of artikelen is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de beheerder van allevogels.nl. De copyright-rechten blijven te allen tijde bij de oorspronkelijke auteur cq fotograaf, geheel in overeenstemming met de Wet.