allevogels


advertentieruimte

ook een website?

www.websitewf.nl

Crax fasciolata

Maskerhokko - Crax fasciolata - Bare-faced Curassow

De maskerhokko leeft in de bosrijke gebieden van Zuid-Amerika, je komt hem tegen in de volgende landen: Paraguay, Brazilië, Oost-Bolivia en het uiterste Noordoosten van Argentinië. Het onderscheid tussen de man en de pop is duidelijk waarneembaar, de man heeft een witte buik en een gele snavelknobbel, terwijl de pop een bruine buik en witte strepen heeft. Naast maskerhokko wordt deze soort ook wel sclaters hokko of naaktgezichthokko genoemd.

Als je in het wild een maskerhokko wilt zien, dien je vroeg in de ochtend op pad te gaan, omdat ze er dan op uit trekken om te foerageren. Je kunt hem tijdens je zoektocxht redelijk makkelijk vinden, omdat hij diepe lage tonen produceert.

De maskerhokko kent naast de nominaatvorm nog 2 ondersoorten, te weten: Crax fasciolata pinima, deze leeft in het Noordoosten van Brazilië en de Crax fasciolata grayi, deze leeft in het oosten van Bolivia.

De maskerhokko is een echte fruiteter. Naast fruit eet hij ook nog bladeren, zaden en insecten. In gevangenschap wordt er vaak gevoerd met fazantenkorrels.

Terug naar boven


Copyright Allevogels.nl
Overname van foto's en/of artikelen is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de beheerder van allevogels.nl. De copyright-rechten blijven te allen tijde bij de oorspronkelijke auteur cq fotograaf, geheel in overeenstemming met de Wet.