allevogels


advertentieruimte

ook een website?

www.websitewf.nl

Tauraco livingstonii

Livingstone Toerako - Tauraco livingstonii - Livingstone's Turaco

De Livingstone Toerako komt voor in dichte bosgebieden aan de kusten van Oost-Afrika. In de dichte beplanting weet deze forse vogel (rond de 40 cm) zich uitstekend te verbergen. Deze Toerako is verrassend snel en behendig, een echte acrobaat.

Toerako's leven van vruchten en onrijpe zaden maar ze eten ook insecten en zelfs slakken. Door hun formaat moeten ze erg veel eten, alleen al daarom zijn het actieve vogels.

In gevangschap kunt u ze met voldoende ruimte per paar houden maar ook in groepen zijn kweekresultaten gemeld. Grote lange vluchten met veel groenblijvende beplanting en voldoende beschutting zijn het meest geschikt.
Een tip: denk eraan dat deze vogels enorm sterk zijn, de afrastering moet beslist zeer stevig zijn.

Beslist iets om rekening mee te houden, is het geluid dat Livingstone Toerako's kunnen maken. In de ochtend- en avondschemering laten ze een harde contactroep horen. Mensen die de Afrikaanse jungle bezocht hebben, zullen het geluid direct herkennen.

Terug naar boven


Copyright Allevogels.nl
Overname van foto's en/of artikelen is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de beheerder van allevogels.nl. De copyright-rechten blijven te allen tijde bij de oorspronkelijke auteur cq fotograaf, geheel in overeenstemming met de Wet.