allevogels


advertentieruimte

Tiaris canora

Kleine Cubavink - Tiaris canora - Tiaris canora

Cubavinkjes zijn kleine (ongeveer 9 cm), sociale vogeltjes uit Cuba en Florida die u binnen of buiten en ook prima in een gemengde volière kunt houden. Ze houden van wat beschutting, dus beplanting in kooi of volière zal zeker gewaardeerd worden.

Ze zijn erg sterk en kunnen ook 's winters buiten gehouden worden mits er een vorstvrij nachthok beschikbaar is voor al te strenge winterdagen en -nachten.

Onderling zijn deze kleine vinkjes nogal eens erg fel, vooral de mannetjes in de broedtijd. Er wordt dan ook geadviseerd om niet meerdere paartjes bij elkaar te houden (uiteraard ook afhankelijk van de ruimte).

Als voedsel is goed tropisch zaad geschikt, aangevuld met universeelvoer of insectenpaté en af en toe wat kleine insecten, bijvoorbeeld buffalowormpjes.

Terug naar boven


Copyright Allevogels.nl
Overname van foto's en/of artikelen is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de beheerder van allevogels.nl. De copyright-rechten blijven te allen tijde bij de oorspronkelijke auteur cq fotograaf, geheel in overeenstemming met de Wet.