allevogels


advertentieruimte

Dwergekstertje Lepidopygia nana

Dwergekstertje - Lepidopygia nana - Madagascar Bibfinch

Het dwergekstertje komt oorspronkelijk uit Zuidoost Afrika, met name van het eiland Madagaskar. Het behoort tot een van de kleinste soorten Afrikaanse prachtvinken. Het is een vogeltje dat niet echt agressief is maar wel een eigen territorium wil opeisen, zodat voldoende ruimte een must is als u ze samen met andere (kleine) vogels wil houden. Wat dichte beplanting (klimop bijvoorbeeld) kan hier heel nuttig zijn. Het zijn leuke, levendige vogeltjes die ook graag badderen.

Plaats voldoende nestkastjes, want deze vogel hoort tot de zogenaamde nestslapers. Hij slaapt liever in het nest dan op een zitstokje.

Als voedsel adviseren wij goed tropisch zaad, onkruidzaden en trosgierst, aangevuld met insectenpaté of goed universeelvoer. Alleen zaden is geen compleet menu voor deze vogels.

Dwergekstertje Lepidopygia nana

Terug naar boven


Copyright Allevogels.nl
Overname van foto's en/of artikelen is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de beheerder van allevogels.nl. De copyright-rechten blijven te allen tijde bij de oorspronkelijke auteur cq fotograaf, geheel in overeenstemming met de Wet.