allevogels


advertentieruimte

Druppeltangara

Druppeltangara - Tangara punctata - Spotted Tanager

Druppeltangara's komen uit Zuid-Amerika en leven daar in dichte bossen. Ze zijn ongeveer 9 cm groot en zowel het mannetje als het vrouwtje van deze soort is zeer fraai. Slechts een subtiel kleurverschil onderscheidt de geslachten, het vrouwtje is iets minder intensief gekleurd en de rugvlekken zijn lichter dan die van de man.

Er zijn nog 4 ondersoorten, naast de nominaat de Tangara punctata punctata:

  • Tangara punctata annectens
  • Tangara punctata perenensis
  • Tangara punctata punctulata
  • Tangara punctata zamorae

Het zijn sociale, vreedzame vogeltjes, ook prima te houden in combinatie met andere vogels. Druppeltangara's wennen gemakkelijk aan hun verzorger en zijn na een tijdje zelfs bijna tam te noemen.
Ook deze tangara's gedijen het best in een royaal beplante volière, die minimaal vorstvrij gehouden dient te worden.

Het zijn typische fruiteters; peer, appel, banaan, bramen en allerlei bessen eten ze graag. Bijvoeren van nectar is aan te raden, dat helpt de vogels weerstand op te bouwen. Een goede vruchtenpaté is prima als basisvoeding, aangevuld met insectenpaté en insecten als meelwormen, buffalowormen en krekels.

Het zijn mooie levendige vogels, die op hun gemak tussen de beplanting op zoek gaan naar vruchten en insecten.

Terug naar boven


Copyright Allevogels.nl
Overname van foto's en/of artikelen is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de beheerder van allevogels.nl. De copyright-rechten blijven te allen tijde bij de oorspronkelijke auteur cq fotograaf, geheel in overeenstemming met de Wet.