allevogels


advertentieruimte

ook een website?

www.websitewf.nl

Leucophaeus scoresbii

Dolfijnmeeuw - Leucophaeus Scoresbii - Dolphin Gull

De dolfijnmeeuw komt voor in het zuiden van Chili, Argentinië en op de Falklandeilanden. Hij bewoont hier de rotsrijke, modderige en zanderige kuststreken. Deze soort behoorde vroeger tot het geslacht Larus maar is een aantal jaren geleden, samen met een 4-tal andere meeuwen, ingedeeld in het geslacht Leucophaeus.

Het voedsel van deze meeuwensoort bestaat uit vogeleieren en kuikens, maar hij eet ook ongewervelde zeedieren en vis.

Een nest wordt gemaakt op een zand- of kiezelstrand, of in het binnenland in de buurt van grote vijvers. Het broeden gebeurt vaak in kolonieverband met andere meeuwensoorten of sterns. Deze soort is net als veel andere meeuwensoorten erg gevoelig voor verstoring tijdens het broeden. In het nest worden doorgaans 2 tot 3 eieren gelegd. Na het uitkomen worden de jongen ondergebracht in crèches, zodat beide ouders op zoek kunnen naar voedsel voor hun jongen.

Terug naar boven


Copyright Allevogels.nl
Overname van foto's en/of artikelen is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de beheerder van allevogels.nl. De copyright-rechten blijven te allen tijde bij de oorspronkelijke auteur cq fotograaf, geheel in overeenstemming met de Wet.