allevogels


advertentieruimte

 Columbina buckleyi

Buckleyduif - Columbina buckleyi - Ecuadorian Ground Dove

Buckleyduifjes leven in Ecuador en Peru, ze zijn er vrij algemeen. Ze leven van oorsprong in tropische en subtropische bossen, maar tegenwoordig ook in steden en dorpen. Ze horen bij de grondduiven, daar zoeken ze ook hun voedsel. Dat voedsel bestaat uit een mix van zaden en fruit. Zaden slaan ze op in de krop, waar het wordt voorverteerd.

Buckleyduifjes leven in grote groepen, vaak samen met andere duivensoorten. Het zijn geen trekvogels, maar ze volgen wel het voedselaanbod dat per streek en tijd van het jaar verschilt.
Opvallend is dat deze duifjes erg vaak en veel water drinken.

Als de vogels willen broeden, zoekt de duivin een geschikte nestplaats. De doffer zorgt dan voor aanvoer van bouwmaterialen, dat bestaat uit takjes, grassen en lange bladeren. De duivin bouwt het nestje en legt er twee eitjes in. Om beurten broeden de duifjes deze in krap twee weken uit. De jongen worden de eerste dagen vooral met de zogenaamde duivenmelk gevoed. Dit is melkachtige vloeistof die beide oudervogels in hun krop aanmaken. Na een paar dagen wordt overgeschakeld op voorverteerde zaden en fruit.

Terug naar boven


Copyright Allevogels.nl
Overname van foto's en/of artikelen is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de beheerder van allevogels.nl. De copyright-rechten blijven te allen tijde bij de oorspronkelijke auteur cq fotograaf, geheel in overeenstemming met de Wet.