allevogels


advertentieruimte

ook een website?

www.websitewf.nl

Bronsvleugelduif Phaps chalcoptera

Bronsvleugelduif - Phaps chalcoptera - Common Bronzewing

De Bronsvleugelduif leeft in het wild in het zuiden van Australië. Van oorsprong is het een bewoner van droge bossen, maar inmiddels leeft deze duif ook in parken en op en rond landbouwgronden. Het is een vrij forse duif, hij meet rond de 36 cm. De bronsvleugelduif hoort tot de grondduiven, daar zoekt hij ook zijn voedsel.

Bronsvleugelduiven eten overwegend zaden en plantendelen. Kleine insecten worden ook opgenomen, net als bessen en andere kleine vruchten.

Van forse takken bouwen deze duiven een groot nest in een boom of struik, de binnenkant wordt bekleed met grassen. De duivin legt twee eieren per legsel en om beurten broeden de vogels 17 dagen lang. De jongen worden uitstekend verzorgd, bronsvleugels staan echt bekend om hun goede broedzorg. Met voldoende ruimte kunnen de jongen bij de ouders blijven, in het wild trekken ze vaak pas weg als ze zelf broedrijp zijn.

Afhankelijk van de omstandigheden brengen ze 3 tot 4 broedsel per jaar groot en al die jongen worden even zorgvuldig verzorgd. Voor liefhebbers van tropische duiven is de bronsvleugel beslist een goede vogel om mee te beginnen. Ze zijn erg sterk, snel mak en beslist vreedzaam.

Terug naar boven


Copyright Allevogels.nl
Overname van foto's en/of artikelen is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de beheerder van allevogels.nl. De copyright-rechten blijven te allen tijde bij de oorspronkelijke auteur cq fotograaf, geheel in overeenstemming met de Wet.