allevogels


advertentieruimte

Blauwkopblauwfazantje

Blauwkop blauwfazantje - Uraeginthus cyanocephalus - Blue-capped Cordon-bleu

Blauwkop blauwfazantje komt oorspronkelijk uit Afrika, van Somalië tot Tanzania. Het wordt naast het "gewone"blauwfazantje ook al langere tijd in Nederland met succes gehouden. Hij kan samen met kleine andere vogels gehouden worden, hij is normaal gesproken vreedzaam. Als hij eenmaal gewend is kan het blauwkop blauwfazantje behoorlijk oud worden, het is een zeer sterk vogeltje.

Een ruime kooi of volière met beplanting is het meest geschikt, het zijn actieve beestjes, als u wilt kweken is klimop een aanrader. Hij bouwt zijn nestje graag in dichte beplanting. De balts van vooral het mannetje is werkelijk schitterend, met een grasspriet in de snavel danst hij, terwijl hij een zeer fraai liedje laat horen. Het volume zal u verbazen, dat zo'n klein vogeltje zo mooi kan zingen.

Goed tropisch zaad, veel (tros)gierst, universeelvoer en af en toe wat buffalowormpjes houden hem in goede conditie. Als er jongen zijn, zoveel mogelijk gevarieerd levend voer aanbieden.

Terug naar boven


Copyright Allevogels.nl
Overname van foto's en/of artikelen is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de beheerder van allevogels.nl. De copyright-rechten blijven te allen tijde bij de oorspronkelijke auteur cq fotograaf, geheel in overeenstemming met de Wet.