allevogels


advertentieruimte

Blauwfazant

Blauwfazantje - Uraeginthus bengalus - Red-cheeked Cordon-bleu

Dit prachtige, kleurige vogeltje komt oorspronkelijk uit Afrika en wordt al heel lang in Nederland met succes gehouden. Hij kan samen met kleine andere vogels gehouden worden, hij is zeer vreedzaam, ook als u meerdere exemplaren samenhoudt. Als hij eenmaal gewend is kan het blauwfazantje u jarenlang vermaken, het is een zeer sterk vogeltje.

Een kooi of volière met beplanting is het meest geschikt, als u wilt kweken is klimop een aanrader. Hij bouwt zijn nestje graag in dichte beplanting. De balts van vooral het mannetje is werkelijk schitterend, met een grasspriet in de snavel danst hij, terwijl hij een zeer fraai liedje laat horen. Het volume zal u verbazen, dat zo'n klein vogeltje zo mooi kan zingen.

Goed tropisch zaad, veel (tros)gierst, universeelvoer en af en toe wat buffalowormpjes houden hem in goede conditie. Als er jongen zijn, zoveel mogelijk gevarieerd levend voer aanbieden.

Terug naar boven


Copyright Allevogels.nl
Overname van foto's en/of artikelen is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de beheerder van allevogels.nl. De copyright-rechten blijven te allen tijde bij de oorspronkelijke auteur cq fotograaf, geheel in overeenstemming met de Wet.