allevogels


advertentieruimte

Poephila bichenovii annulosa

Bichenowastrilde zwartstuit - Poephila bichenovii annulosa - Black-rumped Bicheno or Double-barred Finch

Een van de mooiste Australische prachtvinken, de Bichenowastrilde. Zijn haarscherpe tekening en gestippelde vleugels vergoeden het gebrek aan echte kleur ruimschoots.

De zwartstuit onderscheidt zich, zoals de naam als zegt, door een geheel zwarte stuit. Het is geen mutatie maar een echte ondersoort. Hierdoor omvat het geslacht van de bichenow 2 ondersoorten:

 • Bichenowastrilde (Poephila bichenovii bichenovii)
 • Bichenowastrilde zwartstuit (Poephila bichenovii annulosa)
 • De Bichenowastrilde zwartstuit leeft in het gebied rond de Roebuck baai in het noorden van Australië tot het schiereiland Cape York, terwijl de nominaatvorm leeft van Cairns in het zuiden tot het noorden van Victoria

  Het zijn vreedzame vogeltjes, die ook prima in een groepje gehouden kunnen worden. Ook naar andere soorten zijn ze zeer verdraagzaam.

  Wij adviseren een goed tropenmengsel aangevuld met gierst en trosgierst. Daarnaast universeelvoer en groenvoer en in de broedtijd eivoer en wat levende, kleine insecten en een goede insectenpaté.
  De Bichenowastrilde kan wat extra calcium gebruiken, dus verse sepia (zeeschuim) en goede mineralen dienen altijd beschikbaar te zijn.

  De Bichenow is niet bij iedereen gebleken bestand tegen al te erge kou. Bij de een gaat het prima buiten, bij de ander minder goed. Wij geven daarom geen advies over al of niet winterhard zijn.

  Eenmaal gewend aan zijn omgeving is de Bichenow een echte waterliefhebber, hij is dol op badderen.

  Terug naar boven


  Copyright Allevogels.nl
  Overname van foto's en/of artikelen is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de beheerder van allevogels.nl. De copyright-rechten blijven te allen tijde bij de oorspronkelijke auteur cq fotograaf, geheel in overeenstemming met de Wet.