allevogels


advertentieruimte

Poephilia bichenovii

Bichenowastrilde - Poephila bichenovii bichenovii - Double-barred Finch

Een van de mooiste Australische prachtvinken, de Bichenowastrilde. Zijn haarscherpe tekening en gestippelde vleugels vergoeden het gebrek aan echte kleur ruimschoots.

Het zijn vreedzame vogeltjes, die ook prima in een groepje gehouden kunnen worden. Ook naar andere soorten zijn ze zeer verdraagzaam.

De bichenowastrilde kent 2 ondersoorten die uiterlijk veel op elkaar lijken, het grote verschil zit in de stuitkleur van de vogel. Het betreft de volgende 2 ondersoorten:

  • Bichenowastrilde (Poephila bichenovii bichenovii)
  • Bichenowastrilde zwartstuit (Poephila bichenovii annulosa)

De "gewone" bichenow leeft van Cairns in het zuiden tot het noorden van Victoria, terwijl de ondersoort met de zwarte stuit leeft in het gebied rond de Roebuckbaai in het noorden van Australië tot het schiereiland Cape York

Wij adviseren een goed tropenmengsel aangevuld met gierst en trosgierst. Daarnaast universeelvoer en groenvoer en in de broedtijd eivoer en wat levende, kleine insecten en een goede insectenpaté. De Bichenowastrilde kan wat extra calcium gebruiken, dus verse sepia (zeeschuim) en goede mineralen dienen altijd beschikbaar te zijn.

De Bichenow is niet bij iedereen gebleken bestand tegen al te erge kou. Bij de een gaat het prima buiten, bij de ander minder goed. Wij geven daarom geen advies over al of niet winterhard zijn.

Eenmaal gewend aan zijn omgeving is de Bichenow een echte waterliefhebber, hij is dol op badderen.

Terug naar boven


Copyright Allevogels.nl
Overname van foto's en/of artikelen is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de beheerder van allevogels.nl. De copyright-rechten blijven te allen tijde bij de oorspronkelijke auteur cq fotograaf, geheel in overeenstemming met de Wet.