allevogels


advertentieruimte

Angola blauwfazantje

Angola blauwfazantje - Uraeginthus angolensis - Cordon-bleu

Het Angola blauwfazantje komt alleen voor in het uiterste zuiden van Afrika. Het wordt naast het "gewone" blauwfazantje ook af en toe nog in Nederland met succes gehouden. Hij kan samen met kleine andere vogels gehouden worden, hij is normaal gesproken vreedzaam. Als hij eenmaal gewend is, kan het Angola blauwfazantje behoorlijk oud worden, het is een zeer sterk vogeltje.

Er is een subtiel verschil zichtbaar tussen man en pop, mannetjes zijn over het algemeen wat feller gekleurd, vooral het blauw is wat verschillend. Op de foto hierboven ziet u rechts de man.

Een ruime kooi of voliŃre met beplanting is het meest geschikt, het zijn actieve beestjes. Als u wilt kweken is klimop een aanrader. Hij bouwt zijn nestje graag in dichte beplanting. De balts van vooral het mannetje is werkelijk schitterend, met een grasspriet in de snavel danst hij, terwijl hij een zeer fraai liedje laat horen. Het volume zal u verbazen, dat zo'n klein vogeltje zo mooi kan zingen.

Goed tropisch zaad, veel (tros)gierst, universeelvoer en af en toe wat buffalowormpjes houden hem in goede conditie. Als er jongen zijn, zoveel mogelijk gevarieerd levend voer aanbieden.

Op de foto's op onze fotopagina ziet u de Angola blauwfazantjes in een iets verbouwd nest van de Dikbekwever (Amblyospiza albifrons)

Terug naar boven


Copyright Allevogels.nl
Overname van foto's en/of artikelen is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de beheerder van allevogels.nl. De copyright-rechten blijven te allen tijde bij de oorspronkelijke auteur cq fotograaf, geheel in overeenstemming met de Wet.