allevogels


advertentieruimte

ook een website?

www.websitewf.nl

Agapornis swindernianus - Agapornis swindernianus - Black-collared Lovebird

De kleinste onder de Agapornissen, de swindernianus leeft in de laaglanden van Kameroen, de Centraal-Africaanse Republiek, Kongo, Guinee, Gabon, Ghana, Liberia, Zaire en Oeganda. Hij is nog geen 13 cm groot en ronduit zeldzaam te noemen.

Hij houdt zich vooral op in de toppen van de dichte wouden. Over deze kleinste groep Agapornissen is weinig tot niets bekend, mede omdat ze in onze avicultuur niet voorkomen.
Wat wel bekend is, is dat deze soort 3 ondersoorten kent, te weten:

  • Agapornis swindernianus swindernianus
  • Agapornis swindernianus zekeri
  • Agapornis swindernianus emini
  • Het belangrijkste voedsel van deze ukjes bestaat uit vijgen, daarnaast worden allerlei kleine insecten gegeten.

    Wij hebben helaas nog geen foto van deze soort. Mocht u deze wel hebben en met ons willen delen, zouden we u zeer erkentelijk zijn.


    Copyright Allevogels.nl
    Overname van foto's en/of artikelen is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de beheerder van allevogels.nl. De copyright-rechten blijven te allen tijde bij de oorspronkelijke auteur cq fotograaf, geheel in overeenstemming met de Wet.