allevogels


advertentieruimte

Agapornis fischeri

Agapornis fischeri - Agapornis fischeri - Fischer's Lovebird

De fischeri is in 1887 voor het eerst wetenschappelijk beschreven door Reichenow. Het is een kleine en compacte vogel uit het geslacht Agapornis (dwergpapegaaien). Hij is rond de 15 cm groot en er is geen uiterlijk verschil zichtbaar tussen man en pop.

In het wild leven deze agapornissen in grote groepen in droge gebieden in Centraal-Afrika. Ze hoeven niet dagelijks te drinken, een deel van het vocht dat ze nodig hebben, halen ze uit hun voedsel.
Dat voedsel bestaat uit graszaden, vruchten en kleine insecten.

De agapornsi fisheri broedt in holtes, meestal in bomen, maar ook in rotsspleten en soms zelfs bijna op de grond in de wortels van een omgevallen boom. De pop legt meestal 5 kleine witte eieren die ze zelf in drie weken uitbroedt. De jongen worden ruim 6 weken in het nest gevoerd door de ouders voor ze uitvliegen. De kleur is dan nog een stuk fletser dan die van de ouders en de staart is aandoenlijk kort, maar qua grootte schelen ze dan niet veel meer met de ouders.

Terug naar boven


Copyright Allevogels.nl
Overname van foto's en/of artikelen is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de beheerder van allevogels.nl. De copyright-rechten blijven te allen tijde bij de oorspronkelijke auteur cq fotograaf, geheel in overeenstemming met de Wet.