allevogels


advertentieruimte

Mycerobas affinis

Affini appelvink - Mycerobas affinis - Collared Crosbeak

Deze fraaie appelvink leeft in het noordelijk deel van India en Nepal en Thailand, hij leeft vooral in en rond de Himalaya. De habiatat bestaat uit uitgestreke en dichte bergbossen op hoogte, tussen de 2000 en 4000 meter hoog
Het zijn forse en robuuste vogels van rond de 23 cm en de man kan een melodieus liedje laten horen.

Affini appelvinken zijn grote eters, ze hebben dan ook een zeer gevarieerd menu. naast zaden, ook die uit dennen- en sparrenappels, eten ze knoppen, jong blad, fruit, insecten en slakken.

Broeden doen deze vogels laag in dichte struiken. Ze maken een soort platvormpje waarop een klein nestkommetje gebouwd wordt van fijne plantendelen en aarde.
De pop legt 3 of 4 eitjes die ze in 14 dagen uitbroedt. Beide ouders voeren de jongen goed, deze vliegen uit als ze ongeveer 18 dagen oud zijn.

Terug naar boven


Copyright Allevogels.nl
Overname van foto's en/of artikelen is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de beheerder van allevogels.nl. De copyright-rechten blijven te allen tijde bij de oorspronkelijke auteur cq fotograaf, geheel in overeenstemming met de Wet.