allevogels


advertentieruimte

ook een website?

www.websitewf.nl

Trogon viridis

Witstaarttrogon - Trogon viridis - Amazonian White-tailed Trogon or Green-Backed Trogon

De witstaarttrogon is een bewoner van Trinidad, maar komt ook voor in een gebied van zuidelijk Brazilë tot zuidelijk Panama. Hij bewoont hier de vochtige tropische regenwouden. Deze trogon is nauw verwant aan de White-tailed Trogon (Trogon chionurus) met wie hij vroeger samen als 1 soort werd gezien.

Deze soort kent 2 ondersoorten: de Trogon viridis viridis en de Trogon viridis melanopterus

Het nest wordt hoofdzakelijk door de pop gebouwd in een termietenheuvel of in een rottende boom. Het nest begint met een tunnel die eindigt in een kraamkamer. Hier worden 2 of 3 eieren gelegd die door de pop gedurende 16 tot 18 dagen worden bebroed. Na het uitkomen van de eieren duurt het nog maar 2 weken alvorens de jongen kunnen vliegen.

Op het menu van deze vogel staat hoofdzakelijk klein fruit, dat wordt aangevuld met geleedpotigen. Deze worden in de drogere perioden meer gegeten, daar dan het fruit schaarser is.

Terug naar boven


Copyright Allevogels.nl
Overname van foto's en/of artikelen is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de beheerder van allevogels.nl. De copyright-rechten blijven te allen tijde bij de oorspronkelijke auteur cq fotograaf, geheel in overeenstemming met de Wet.