allevogels


advertentieruimte

ook een website?

www.websitewf.nl

Poospiza Poospiza hispanolensis

Warblervink - Poospiza hispanolensis - Collared Warbling-finch

Deze schitterende Zuid-Amerikaanse insecteneter wordt ook wel halsbandvink, halsband musgors of gekraagde boomgors genoemd. Hij kan uw volière gegarandeerd vrij houden van alle vliegende insecten. De Warblervink is zeer snel en behendig, actief en zeer vreedzaam tegenover andere vogels, ook tegen kleinere soorten.

De man is contrastrijk met zijn zwart met witte tekening, de pop is iets minder spectacualair gekleurd maar ook heel mooi. Over eventuele zang is ons niets bekend, hier heb ik (Ton) beide vogels nog nooit gehoord.

Als voedsel adviseren wij een goed universeelvoer en gemengde zaden aangevuld met zacht fruit en regelmatig levende insecten. Meelwormen, buffalowormen en wasmotlarven voldoen prima maar hij vangt ook vliegende insecten in de vlucht, een prachtig gezicht.

U houdt de Warblervink gerust het hele jaar buiten, een beschut nachthok is voldoende. Beschutting in de vorm van beplanting is wel een must, hij kruipt graag weg bij onraad. In een "kale" kooi blijft hij erg schrikachtig.

Terug naar boven


Copyright Allevogels.nl
Overname van foto's en/of artikelen is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de beheerder van allevogels.nl. De copyright-rechten blijven te allen tijde bij de oorspronkelijke auteur cq fotograaf, geheel in overeenstemming met de Wet.