allevogels


advertentieruimte

ook een website?

www.websitewf.nl

Aceros waldeni

Walden's Neushoornvogel - Aceros waldeni - Rufous-headed Hornbill

De Walden's neushoornvogel wordt ook wel omschreven als Visayan geribbelde neushoornvogel. Hij leeft op de Filipijnen in regenwouden met veel fruitgevende bomen en planten. De vogel wordt ernstig in zijn voortbestaan bedreigd, geschat wordt dat er nog minder dan 800 exemplaren in leven zijn. Ook hier zijn ontbossing en jacht de grootste oorzaken, maar de Walden's Neushoornvogel plant zich ook niet zo gemakkelijk voort als sommige andere neushoornvogels.
Ze komen alleen nog voor op de eilanden Negros and Panay. In 2006 werden nog slechts 502 paren geteld.

De Walden's Neushoornvogel is niet de grootste, maar wel een forse neushoornvogel, de man meet 80 cm, de pop ongeveer 70. De man heeft een rode kop en borst, de pop is ook daar zwart. Zij heeft alleen een keelvlek in de kleur van de oogring.

Ook deze neushoornvogels leven in groepen en daarbij kunnen ze flink kabaal maken, soms als begroeting van soortgenoten, soms om contact te houden maar ook als alarmroep.

Zoals alle neushoornvogels, is ook de Walden's een echte omnivoor, hij eet zo ongeveer alles. Het hoofdbestanddeel is fruit, maar ook bloemen, zaden, insecten, reptielen, kleine knaagdieren, wormen en zelfs jonge vogeltjes verdwijnen eenvoudig in de grote sterke snavel.

Terug naar boven


Copyright Allevogels.nl
Overname van foto's en/of artikelen is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de beheerder van allevogels.nl. De copyright-rechten blijven te allen tijde bij de oorspronkelijke auteur cq fotograaf, geheel in overeenstemming met de Wet.