allevogels


advertentieruimte

Vuurvink

Vuurvink - Lagonosticta senegala - Red-billed Firefinch or Senegal Firefinch

Vuurvink is tegenwoordig eigenlijk meer een verzamelnaam geworden, daarom noemen we hier ook de "nieuwe" naam, dat is de Senegal amarant. Veel liefhebbers houden echter vast aan de naam Vuurvink, dus wie zijn wij? :-)

Deze vuurvink is een vogeltje uit Senegal, daar leeft hij in grote groepen. Deze groepen trekken van voedselgebied naar voedselgebied, eigenlijk "de regen achterna". Hij leeft namelijk voornamelijk van graszaden en kleine zaden van allerlei onkruiden.

In gevangenschap kunt u ze het best een mengsel van goed tropsich zaad en graszaden aanbieden. Ook trosgierst (gierst is ook een grassoort) wordt graag gegeten.
Als er jongen zijn, worden ook kleine insecten en hun larven gegeten, buffalowormpjes en fruitvliegjes voldoen hier prima.

Vuurvinkjes zijn prima te houden bij andere vogelsoorten, maar voor de kweek adviseren wij ze koppelsgewijs te houden in een beplante kooi of vlucht. De mannetjes kunnen in de broedtijd nog wel eens wat fel zijn, speciaal naar soortgenoten of andere vogels met rood in de veren.

Terug naar boven


Copyright Allevogels.nl
Overname van foto's en/of artikelen is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de beheerder van allevogels.nl. De copyright-rechten blijven te allen tijde bij de oorspronkelijke auteur cq fotograaf, geheel in overeenstemming met de Wet.