allevogels


advertentieruimte

ook een website?

www.websitewf.nl

Colinus virginianus

Virginische boomkwartel - Colinus virginianus - Northern Bobwhite

De Virginische boomkwartel komt niet alleen in Virginia voor maar in het grootste deel van Noord-Amerika. Boomkwartels leven net als andere kwartels gewoon op de grond, alleen om te slapen gaan ze omhoog. Ze zitten graag een beetje verscholen in boompjes of struiken, als er maar een stevige tak te vinden is.

Andere vogels moeten hier vaak even aan wennen maar deze kwartelsoort is beslist vreedzaam te noemen. Alleen in het begin schrikken kleinere vogels soms van het opvliegen van de kwartel. Ook de combinatie Japanse kwartel en Virginische kwartel geeft geen problemen, beide soorten kunnen als er veel ruimte is, ook samen gehouden worden.

Met wat beschutting (uit de wind en regen) kunt u deze fraaie kwartels het hele jaar buiten houden, ze zijn erg sterk. Uiteraard hoort hier wel een goede voeding bij, kwartels die alleen de restjes mogen opeten, zullen niet lang gezond blijven.
Virginische boomkwartels geeft u het best goed een zaadmengsel als basis, aangevuld met dierlijk voer, bijvoorbeeld in de vorm van universeelvoer of insectenpaté. OOk meelwormen eten ze graag en kleine beetjes groenvoer completeren het menu.

De hen legt tot 15 eieren per legsel, deze worden meestal net iets meer dan 21 dagen bebroed. De jongen zijn zogenaamde nestvlieders, na even opdrogen kunnen ze direct lopen. Voor de jongen is kuikenmeel gemend met buffalowormpjes een prima beginvoedsel.

Terug naar boven


Copyright Allevogels.nl
Overname van foto's en/of artikelen is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de beheerder van allevogels.nl. De copyright-rechten blijven te allen tijde bij de oorspronkelijke auteur cq fotograaf, geheel in overeenstemming met de Wet.