allevogels


advertentieruimte

Streptopelia decaocto

Turkse tortel - Streptopelia decaocto - Collared Dove

De Turkse tortel is een duif die tegenwoordig vrij algemeen in Noordwest-Europa voorkomt.

Het is een beigegrijze duif van rond de 30 cm. In de nek toont de tortel een zwarte band met een witte rand. De achterste helft van de staartveren is van onderen wit.

Turkse tortels eten van origine zaden, insecten en vruchten. In gevangenschap is aanvulling van het zaadmengsel met universeelvoer daarom aan te bevelen.

De Turkse tortel bouwt een eenvoudig nest van allerlei takjes. Er worden per broedsel twee eieren gelegd. De Turkse tortel kan het hele jaar door broedrijp raken. De eieren worden 16 dagen bebroed en de jongen vliegen na 16 dagen uit. Jonge tortels missen de nekband.

Het meest bekend is de Turkse tortel vanwege zijn typerende geluid.

Let op!

Voor Europese cultuurvogels en hybriden of bastaarden daarvan geldt een wettelijke ringplicht met speciale wettelijk voorgeschreven ringen. Ongeringde vogels houden is niet toegestaan en strafbaar. De in Nederland aanbevolen ringmaat is 6,0 mm.

Terug naar boven


Copyright Allevogels.nl
Overname van foto's en/of artikelen is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de beheerder van allevogels.nl. De copyright-rechten blijven te allen tijde bij de oorspronkelijke auteur cq fotograaf, geheel in overeenstemming met de Wet.