allevogels


advertentieruimte

ook een website?

www.websitewf.nl

Amandava amandava

Tijgervink - Amandava amandava - Red Avadavat or Strawberry Finch

Tijgervinken bestaan in twee soorten, de rode en de groene versie. Ze komen oorspronkelijk uit Zuid Azië, de rode vorm meest uit Vietnam, de groene (Amandava formosa) uit India.

Het is werkelijk een kleine schoonheid, vooral het mannetje is in de kweekperiode schitterend getekend. Het mannetje kan ook nog een prachtig melodieus liedje laten horen.

In gevangenschap houdt het beestje erg van beschutting in de vorm van beplanting, die best wel dicht mag zijn hier en daar. In een kale kooi voelen de vogels zich slecht op hun gemak. (Plukjes) riet, bamboe of hoge grassoorten verdienen de voorkeur als decoratie en schuilplaats.

Tijgervinkjes kunt u in een groepje houden of per paar, ook samen met andere vogels. Alleen als ze nestelen verdedigen ze een klein territorium.

Een afwisselend menu van zaden en dierlijk voedsel houden hem in goede conditie. Wij adviseren tropisch zaad, aangevuld met diverse kleine zaden, insecten- en vruchtenpaté en in de broedtijd veel levende kleine insecten. Buffalowormpjes, geknipte meelwormen maar ook bladluis en fruitvliegjes worden graag gegeten.

Terug naar boven


Copyright Allevogels.nl
Overname van foto's en/of artikelen is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de beheerder van allevogels.nl. De copyright-rechten blijven te allen tijde bij de oorspronkelijke auteur cq fotograaf, geheel in overeenstemming met de Wet.