allevogels


advertentieruimte

ook een website?

www.websitewf.nl

Cyanocitta stelleri

Steller's gaai - Cyanocitta stelleri - Steller's Jay

De steller's gaai leeft langs de gehele westkust van Noord-Amerika, met name in de beboste gebieden.
Hij is 30 tot 34 centimeter lang.

De voeding van de Steller's gaai bestaat uit noten, eikels en zaden, maar ook een stukje fruit gaat er wel in. De eieren van andere vogels zijn voor deze vogel ook geen probleem en worden dan ook smakelijk verorberd. Hij eet zowel op de grond als in bomen.

Na het kiezen van een partner, wordt van takken een nest gebouwd op een hoogte tussen de 3 en 12 meter. Hierin worden 2 tot 6 eieren gelegd, die alleen door de pop worden bebroed. Na ongeveer 16 dagen komen ze uit en 3 weken later al vliegen de jongen uit.

Terug naar boven


Copyright Allevogels.nl
Overname van foto's en/of artikelen is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de beheerder van allevogels.nl. De copyright-rechten blijven te allen tijde bij de oorspronkelijke auteur cq fotograaf, geheel in overeenstemming met de Wet.