allevogels


advertentieruimte

Cossypha niveicapilla

Sneeuwkruin roodborsttapuit - Cossypha niveicapilla - Snowy-crowned Robin-chat

De Sneeuwkruin roodborsttapuit behoort tot de beste zangers onder de insecteneters, hij heeft een zeer gevarieerde zang en een prima volume. Zijn schitterende roodbruine kleur loopt door in de hals en wordt afgewisseld met fel zwart in de vleugels, rug en kop. Over het midden van de kop loopt een smalle, rechte baan helderwit.

In Afrika leven deze tapuiten aan de randen van dichte oerwouden, altijd in de buurt van water. Het zijn echte insecteneters, ze jagen het liefst de hele dag tussen de beplanting op insecten. Allerlei kruipende insecten, slakken en regenwormen worden snel gevonden en verorberd.

Goede insectenpaté, universeelvoer en verschillende soorten zacht fruit vormen het basismenu voor de Sneeuwkruin roodborsttapuit in gevangenschap. Meelwormen en andere insecten mogen zeker niet ontbreken.

In de broedtijd is deze forse vogel (rond de 20 cm) soms wat fel, schuilplaatsen voor de andere vogels zijn dan onontbeerlijk.

Terug naar boven


Copyright Allevogels.nl
Overname van foto's en/of artikelen is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de beheerder van allevogels.nl. De copyright-rechten blijven te allen tijde bij de oorspronkelijke auteur cq fotograaf, geheel in overeenstemming met de Wet.