allevogels


advertentieruimte

Sturnus sericeus

Silkyspreeuw - Sturnus sericeus - Red-billed Starling

De fraaie silkyspreeuw komt uit Azië en leeft in groepen aan de randen van dichte bossen. Hij zoekt zijn voedsel voornamelijk op de grond, met open snavel hakt hij complete graspollen open.

De naam silky (zijdeachtig) dankt hij aan de zogenaamde haarveren rond de nek. Bij "gewone" veren grijpen de haakjes in de baarden in elkaar en vormen zo het strakke verendek, haarveren missen aan de uiteinden die haakjes. Zo ontstaat een zeer fijne laag veertjes, haast zo zacht als zijde.

De silkyspreeuw is een echte alleseter, behalve insecten eet hij ook fruit, onrijpe zaden en kleine reptielen.

In gevangenschap kunt u deze fraaie vogels in conditie houden met universeelvoer of nog beter insectenpaté, fruit, meelwormen, krekels en sprinkhanen.

Wij weten erg weinig van deze mooie silkyspreeuwen, maar we kregen zulke fraaie foto's dat we wel al een artikel wilde plaatsen. Heeft u nog wat aanvullende informatie? Mail het ons en we zijn u eeuwig dankbaar.

De aanbevolen ringmaat is 4,5 mm.

Terug naar boven


Copyright Allevogels.nl
Overname van foto's en/of artikelen is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de beheerder van allevogels.nl. De copyright-rechten blijven te allen tijde bij de oorspronkelijke auteur cq fotograaf, geheel in overeenstemming met de Wet.