allevogels


advertentieruimte

Mandingoa nitidula schlegeli

Schlegel druppelastrilde - Mandingoa nitidula schlegeli - Schlegel Twinspot

De Schlegel druppelastrilde is een ondersoort van de Groene druppelastrilde (Mandingoa nitidula nitidula). Hij is daarvan vooral te onderscheiden door de oranje borst, vooral bij de man. Er is een subtiel verschil te zien tussen man en pop, de pop heeft een kleiner masker en de snavel is donkerder dan bij de man. Alleen het mannetje zingt.

Schlegel druppelastrildes komen voor in Afrika, van Sierra Leone tot Zaïre en in Angola. Dit kleine Afrikaanse prachtvinkje scharrelt graag door struiken en kreupelhout. In veel volières is zoiets prima na te bootsen. Met wat beplanting komen deze druppelastrildes snel tot rust en kunt u genieten van de prachtige subtiele kleuren. Het is een vreedzame vogel die ook in een groepje gehouden kan worden.

Als voedsel is tropisch zaad, trosgierst en universeelvoer een goede basis. Daarnaast wat kleine insecten (buffalowormpjes bijvoorbeeld) en in de broedtijd goed eivoer. Schlegels scharrelen vaak op de grond, de buffalootjes of kleine krekeltjes los op de grond aanbieden kan een leuke activiteit vormen.

De aanbevolen ringmaat is 2,5 mm.

Terug naar boven


Copyright Allevogels.nl
Overname van foto's en/of artikelen is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de beheerder van allevogels.nl. De copyright-rechten blijven te allen tijde bij de oorspronkelijke auteur cq fotograaf, geheel in overeenstemming met de Wet.