allevogels


advertentieruimte

Cacatua tenuirostris

Langsnavelkaketoe - Cacatua tenuirostris - Long-billed Corella

De langsnavelkaketoe komt voor in het zuid-westen en midden van de zuidelijke gebieden van Australië. De vogel is overwegend wit, met aan de onderzijde van de staart en vleugels wat geel. Tevens heeft hij aan het voorhoofd, de teugels en de zijkanten van de kop bloedrode veren. Verder heeft hij een blauwe naakte ring om het oog.

De vogel legt 1-4 witte eieren in een holle boom of een hoog broedblok. de eieren worden ongeveer 24 dagen bebroed door zowel de man als de pop. De man doet dit overdag, terwijl de pop dit in de nachtelijke uren doet. Nadat de jongen het nest hebben verlaten duurt het nog ongeveer 3 weken voordat ze helemaal zelfstandig zijn

De maaltijd bestaat voor een groot gedeelte uit zaden, maar ook vinden ze het heerlijk om lekker te woelen in een laag graszoden of heiplaggen. Ook noten, peren en appels zijn een mooie aanvulling op het menu.

Terug naar boven


Copyright Allevogels.nl
Overname van foto's en/of artikelen is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de beheerder van allevogels.nl. De copyright-rechten blijven te allen tijde bij de oorspronkelijke auteur cq fotograaf, geheel in overeenstemming met de Wet.