allevogels


advertentieruimte

Carduelis cannabina

Kneu - Carduelis cannabina - Linnet

De kneu is een vinkachtige die voorkomt in bijna heel Europa, het noorden van Afrika en in het westen van Azië. De vogel bezet hier de "ouderwetse" agrarische landschappen. Hij houdt zich hoofdzakelijk op in de houtsingels en struiken. Ook tref je de kneu vaak aan in het gebied rond spoorlijnen. Hier heeft hij namelijk veel struiken en bosjes en er groeit een grote variatie aan onkruiden.

Deze soort is een echte zaadeter. Hij eet o.a. zaden van de distel, maar ook knoppen van diverse soorten kruiden. Dit is ook hoofdzakelijk het voedsel wat aan de jongen wordt gegeven, aangevuld met insecten.

Het nest wordt gebouwd van plantenwortels en -stengels en wordt afgewerkt met dierenharen. Het nest is vlak boven de grond gesitueerd, vaak broeden meerdere koppels vlakbij elkaar. In het nest worden, in de periode tussen april en juli, twee tot drie legsels grootgebracht. Een legsel bestaat vaak uit 4 tot 6 eieren.

Terug naar boven


Copyright Allevogels.nl
Overname van foto's en/of artikelen is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de beheerder van allevogels.nl. De copyright-rechten blijven te allen tijde bij de oorspronkelijke auteur cq fotograaf, geheel in overeenstemming met de Wet.