allevogels


advertentieruimte

ook een website?

www.websitewf.nl

Ara militaris

Kleine Soldatenara - Ara militaris - Military Macaw

De kleine soldatenara leeft net als de grote tegenhanger (Ara ambigua) in het zuiden van Noord-Amerika en het noorden van Zuid-Amerika. Hij heeft wel een groter verspreidingsgebied, je komt hem tegen in Bolivia, Argentinië en Maexico, maar hij leeft ook in Peru Ecuador, Venezuela en Colombia

De kleine soldatenara is ongeveer 70 centimeter lang en feller groen dan de grote soldatenara. Deze vogels kunnen een leeftijd van 50 tot 60 jaar bereiken. Dit is iets wat bij de aanschaf van deze vogels dus goed moet worden meegenomen

Deze soort kent ook een paar ondersoorten en wel deze:

  • Boliviaanse soldatenara(Ara militaris boliviana)
  • Kleine soldatenara (Ara militaris militaris)
  • Mexicaanse soldatenara(Ara militaris mexicana)

Er worden 2 tot 3 eieren gelegd die gedurende een kleine maand worden bebroed door alleen de pop. De jongen verlaten na ongeveer 3 maanden het ouderlijk nest, maar worden nog wel een maand bijgevoerd door de ouders. Jonge ara's zijn na 4 tot 6 jaar geslachtsrijp.

Het voedsel bestaat in het wild uit diverse fruitsoorten en noten. In gevangenschap wordt vaak eivoer toegevoegd. Uiteraard geldt ook hier dat grit en maagkiezel niet mogen ontbreken

Terug naar boven


Copyright Allevogels.nl
Overname van foto's en/of artikelen is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de beheerder van allevogels.nl. De copyright-rechten blijven te allen tijde bij de oorspronkelijke auteur cq fotograaf, geheel in overeenstemming met de Wet.