allevogels


advertentieruimte

Kikuyu brilvogel

Kikuyu brilvogel - Zosterops poliogastrus kikuyuensis - White-eye or Montane White-eye

De kikuyu brilvogel komt uit Noord-Oost Afrika, uit de vochtige bossen aan de voet van de bergen. Hij leeft daar van kleine insecten (vliegjes vooral) en fruit en nectar. De natuurlijke leefomgeving is dicht beplant, hun leven speelt zich voornamelijk af tussen de bladeren. Kikuyu's leven in groepen die soms wel uit honderden exemplaren bestaan.

Kikuyu brilvogels zijn herkenbaar aan de grote witte oogring die beduidend breder is dan bij andere brilvogelsoorten.

In gevangenschap zijn deze brilvogeltjes ook zeer sociaal, u kunt ze buiten de broedtijd met de kleinste tropen samenhouden zonder dat er enige agressie te zien zal zijn. In de broedtijd kan met name de pop erg fel worden, het is raadzaam de vogels dan apart te huisvesten. Als voedsel kunt u ze universeelvoer, fruit (banaan zijn ze gek op), fruitvliegjes en meel- en buffalowormpjes geven en af en toe wat nectar.

Het is verschillende liefhebbers gelukt ermee te kweken, vaak werden nestjes gemaakt van heel fijn materiaal als watten en uitgeplozen kokosvezel. Hoofdvoedsel voor de jongen waren fruitvliegjes, muggenlarven en bladluizen.

Terug naar boven


Copyright Allevogels.nl
Overname van foto's en/of artikelen is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de beheerder van allevogels.nl. De copyright-rechten blijven te allen tijde bij de oorspronkelijke auteur cq fotograaf, geheel in overeenstemming met de Wet.