allevogels


advertentieruimte

Pyrenestes sanquineus sanquineus

Karmozijnastrilde - Pyrenestes sanquineus sanquineus - Crimson Seed-cracker

Karmozijnastrilde is de fraaie naam van deze felrood met zwarte Afrikaanse astrilde, de pop is bijna even fraai gekleurd als de man. Hij komt voor in West-Afrika en het is beslist een warmteminnende vogel. Er is ook nog een ondersoort bekend, de Pyrenestes sanquineus coccineus, die komt uit iets meer richting Centraal Afrika.

Karmozijnastrildes leven in paren of in kleine groepen in vochtige gebieden, vaak rond rivieren of beekjes. Ze leven laag in het struikgewas en zoeken veel van hun voedsel op de grond. Het zijn omnivoren, ze eten behalve zaden ook insecten. Volwaardig tropisch zaad aangevuld met witzaad, onkruidzaden en universeelvoer, insectenpaté, zeker meelwormen en wat buffalowormen zouden een compleet menu moeten bieden.

Het is beslist geen beginnersvogel, het acclimatiseren moet met veel zorg gebeuren! Deze astrildes zijn erg schuw als ze net in een nieuw onderkomen zitten, voldoende rust en beschutting is dan noodzakelijk. Een royaal beplante ruime kooi of binnenvolière zonder drukke medebewoners lijkt ons het meest geschikt.

Terug naar boven


Copyright Allevogels.nl
Overname van foto's en/of artikelen is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de beheerder van allevogels.nl. De copyright-rechten blijven te allen tijde bij de oorspronkelijke auteur cq fotograaf, geheel in overeenstemming met de Wet.