allevogels


advertentieruimte

Grus japonensis

Japanse kraanvogel - Grus japonensis - Red-crowned Crane

De Japanse kraanvogel behoort toe aan de familie der kraanvogelachtige (Gruiformes), een familie die 15 soorten bevat. Deze kraanvogel leeft in Oost-Rusland en het zuidoosten van Azië. In Japan staat deze kraanvogel symbool voor een lang en gelukkig leven.

Een eenmaal gevormd paar blijft de rest van hun leven bij elkaar. Dit paar bouwt een eenvoudig nest van kleine takjes. in het nest worden 2 eieren gelegd die door zowel het vrouwtje als de man bebroed worden. Na ongeveer 30 dagen komen de eieren uit. De jongen worden door alleen het vrouwtje gevoerd, terwijl de man bezig is met het verjagen van roofdieren. Na ongeveer 70 dagen verlaat meestal 1 jong het ouderlijk nest, omdat de andere het gewoonweg niet overleefd heeft.

Het voedsel in de natuur is erg gevarieerd. Deze kraanvogels eten knaagdieren, vissen en andere waterdieren, maar ook grassen, vruchten en mais. Soms worden er zelfs planten gegeten. In gevangenschap worden vaak mais en graankorrels aangeboden.

Terug naar boven


Copyright Allevogels.nl
Overname van foto's en/of artikelen is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de beheerder van allevogels.nl. De copyright-rechten blijven te allen tijde bij de oorspronkelijke auteur cq fotograaf, geheel in overeenstemming met de Wet.