allevogels


advertentieruimte

ook een website?

www.websitewf.nl

Anas hottentota

Hottentottaling - Anas hottentota - Hottentot teal

De hottentottaling is een van de kleinste talingsoorten ter wereld en leeft in het oosten en midden van Afrika. Het is een verdraagzaam en niet luidruchtig eendje, dat ook nog eens sterk, tam en levendig is. Doordat het een klein eendje is, kun je hem ook houden in een kleine vijver. Het nadeel van zijn kleine afmeting is dat hij heel snel kan ontsnappen. Een heel fijnmazige afrastering is dan ook aan te bevelen. Men moet hierbij denken aan maximale openingen van 5 x 5 cm.

Deze eendensoort is goed bestand tegen ons klimaat en kan een redelijk strenge vorst aan. Het is dan wel noodzakelijk dat het water ijsvrij blijft. Tevens moet men zorgen dat de eendjes in ondiep water kunnen staan, dit voorkomt dat de pootjes bevriezen.

De hottentottaling is een echte holenbroeder. Het nest wordt vaak dichtbij de waterrand gebouwd, in gevangenschap bij voorkeur in een nestkast. Deze nestkast moet dan ook nog voorzien zijn van een laddertje en een voorportaal. In het nest worden gemiddeld 7 eieren gelegd, die ongeveer 25 dagen worden bebroed. De jonge eendjes verlaten na ongeveer 5 weken het ouderlijk nest.

Het voedsel wordt door het eendje al zwemmend genuttigd. Hij vindt zijn eten door met zijn snavel door het water te gaan. Hierbij zoekt hij naar insecten en schaaldieren, maar hij eet ook vegetatie en soms zelfs zaden.

Terug naar boven


Copyright Allevogels.nl
Overname van foto's en/of artikelen is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de beheerder van allevogels.nl. De copyright-rechten blijven te allen tijde bij de oorspronkelijke auteur cq fotograaf, geheel in overeenstemming met de Wet.