allevogels


advertentieruimte

ook een website?

www.websitewf.nl

Callocephalon fimbriatum

Helmkaketoe - Callocephalon fimbriatum - Gang-gang Cockatoo

De uit Australië afkomstige helmkaketoe leeft voornamelijk in de beboste bergstreken van Tasmanië, Victoria en Nieuw Zuid-Wales. De vogel leeft in de toppen van de bomen, waar hij ook zijn voedsel vindt.

De helmkaketoe is overwegend grijs van kleur. Alleen de man heeft een rode kop en kuif, waarbij de kuif sterk naar voren buigt. Jonge vogels lijken sterk op de pop, ook zij missen de rode kleur. Het duurt ongeveer twee jaar voor de jongen volledig op kleur zijn, dit ondanks dat bij de mannen al snel de eeste rode veren op de kop verschijnen.

Een legsel bestaat normaal uit 2 eieren die door beide ouders gedurende ongeveer 25 dagen worden bebroed. Na het uitkomen verblijven de jongen nog zo'n 6-7 weken in het nest.

Het voedsel van deze vogels bestaat hoofdzakelijk uit kleine zaden en bessen. Soms wordt er een meelworm of een zonnebloempit gegeten. Ook hebben ze behoefte aan versgesneden takken en dennenappels, dit voorkomt dat ze gaan plukken, daar het van nature nerveuze vogels zijn.

Terug naar boven


Copyright Allevogels.nl
Overname van foto's en/of artikelen is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de beheerder van allevogels.nl. De copyright-rechten blijven te allen tijde bij de oorspronkelijke auteur cq fotograaf, geheel in overeenstemming met de Wet.