allevogels


advertentieruimte

Tangara arthus

Goudtangara - Tangara arthus - Golden Tanager

De Goudtangara komt uit Zuid-Amerika en leeft daar in dichte bossen. Hij behoort tot de kleinere tangara's. Bijna altijd is hij prima te houden in combinatie met andere, ook kleine vogels. Hij gedijt het best in een royaal beplante volière, die minimaal vorstvrij gehouden dient te worden.

Goudtangara's zijn typische fruiteters, zacht fruit als peer, appel, banaan, bramen en allerlei bessen eet hij graag. Vooral na stress (uitvangen, broeden, andere medebewoners) is bijvoeren van nectar aan te raden, dat helpt de vogel zijn weerstand weer op te bouwen. Een goede vruchtenpaté is hier een prima basis, aangevuld met fruit en insecten als meelwormen, buffalowormen en krekels en insectenpaté.

Het is een actief vogeltje, dat graag tussen beplanting op zoek gaat naar vruchten en insecten. Hij is na gewenning sterk en niet schuw, de kleurenpracht zal u verrassen.

Terug naar boven


Copyright Allevogels.nl
Overname van foto's en/of artikelen is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de beheerder van allevogels.nl. De copyright-rechten blijven te allen tijde bij de oorspronkelijke auteur cq fotograaf, geheel in overeenstemming met de Wet.