allevogels


advertentieruimte

 Pachycephala pectoralis

Gouden Fluiter - Pachycephala pectoralis - Golden Whistler

De gouden fluiter is een zanger van rond de 17 cm uit de familie van de fluiters, een zeer grote vogelfamilie met 59 soorten en nog veel meer ondersoorten. De gouden fluiter komt voornamelijk voor in Australië, maar ook op diverse eilanden in de regio. De meeste gouden fluiters zijn standvogels, alleen de populaties die in hooggelegen gebieden leven, komen in de winter naar lagere gebieden.

Alleen het mannetje is zo fel gekleurd, de pop is overwegend grijs/groen. Het mannetje kan erg fraai zingen, de naam fluiter deed vast al iets vermoeden in die richting.

Het natuurlijke leefgebied wordt gevormd door dichte bossen met veel lage begroeiing, daar zoeken ze ook hun voedsel. Ze hippen van tak naar tak, daarbij elk takje en blaadje onderzoekend. Gouden fluiters eten allerlei insecten en larven, spinnen en bessen. Ze eten ook van rijp groter fruit, vooral als dat door andere dieren is aangevreten zodat de schil er al af is.

Terug naar boven


Copyright Allevogels.nl
Overname van foto's en/of artikelen is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de beheerder van allevogels.nl. De copyright-rechten blijven te allen tijde bij de oorspronkelijke auteur cq fotograaf, geheel in overeenstemming met de Wet.