allevogels


advertentieruimte

ook een website?

www.websitewf.nl

Amandava subflava

Goudbuikje - Amandava subflava - Gold-/Orangebreasted waxbill

Goudbuikjes worden tot de "makkelijk te houden Afrikaanse prachtvinkjes gerekend. Ze zijn sterk en zeer vreedzaam, ook in de broedtijd. Ze zijn winterhard als ze een voldoende beschutte slaapplaats hebben.

De mannetjes zijn feller gekleurd dan de vrouwtjes, waarbij ook de rode oogstreep een heel duidelijk geslachtsverschil is. Ze zijn actief en scharrelen graag door de hele kooi of volière. Beplanting in welke vorm dan ook wordt zeer gewaardeerd. Ze slapen het liefst op de rand van een nestkastje.

Goudbuikjes zijn niet kieskeurig wat nestelen betreft, als ze maar een veilig, beschut plekje kunnen vinden is het al snel goed. De 5 tot 7 eitjes worden om beurten stevig bebroed, waarna ook de jongen uitstekend verzorgd worden.

Het zijn veelzijdige eters, met tropisch zaad en gierst als basis, daarnaast universeelvoer en/of insectenpaté en regelmatig buffalowormpjes biedt u ze een compleet menu. In de zomer verse graszaden en een tip, pluk eens wat rijpe rozenbottels en snij die open, uw vogels zullen er van smullen.

Terug naar boven


Copyright Allevogels.nl
Overname van foto's en/of artikelen is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de beheerder van allevogels.nl. De copyright-rechten blijven te allen tijde bij de oorspronkelijke auteur cq fotograaf, geheel in overeenstemming met de Wet.