allevogels


advertentieruimte

ook een website?

www.websitewf.nl

Gordelgrasvink zwartstuit - Poephila cincta atropygialis - Diggles finch

De gordelgrasvink zwartstuit (hierna te noemen zwartstuit) leeft net als de ondersoort met de witte stuit in Australië. Daar wordt deze soort de "The Northern Black-throated Finch" genoemd. hiermee wordt gelijk duidelijk dat de soort dus noordelijker leeft dat de soort met de witte stuit. Om wat specifieker te zijn; hij leeft van Cape York Peninsula en westelijk tot de Golf van Carpentaria. De Engelsen hebben hem de naam Diggles Finch meegegeven, waar deze naam precies voor staat is ons niet bekend.

Qua kweek verschilt de zwartstuit niet zo zeer van de witstuit. Echter moet wel gezegd worden dat de zwartstuit, doordat er nog niet zoveel mee gekweekt is, nog niet zo gewend is aan onze kweeksystemen. Dit maakt hem wat kwetsbaarder in de kweek. Al zien we de de soort sinds het eerst decennium van de 21e eeuw wat vaker.

Ook voor de voeding verwijzen wij u naar de informatie die u kunt vinden onder de "gewone" gordelgrasvink

Terug naar boven


Copyright Allevogels.nl
Overname van foto's en/of artikelen is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de beheerder van allevogels.nl. De copyright-rechten blijven te allen tijde bij de oorspronkelijke auteur cq fotograaf, geheel in overeenstemming met de Wet.