allevogels


advertentieruimte

Cyanerpes caeruleus microrhynchus

Geelpoot Honingzuiger - Cyanerpes caeruleus microrhynchus - Purple Honeycreeper

Geelpoot Honingzuigers zijn schitterend gekleurde, sociale vogeltjes, die oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komen. Zoals bij veel soorten is het mannetje degene met de meeste kleuren, vooral in het broedzeizoen.

Honingzuigers danken hun (op zich foutieve) naam aan hun lange dunne snavel, waarmee ze in grote bloemen kunnen komen om nectar op te zuigen (geen honing dus maar nectar!). Het zijn echter bijna allesetertjes, ze eten allerlei soorten fruit en ook kleine insecten. In gevangenschap kunt u ze naast nectar en insecten dan ook zoveel mogelijk soorten fruit aanbieden, liefst goed rijp (pas wel op voor rotten).

Ze kunnen ook buiten gehouden worden als het nachthok verwarmd is in de winter, minder dan 10 graden is niet goed voor ze. Ook deze vogels komen in gevangenschap het mooist tot hun recht in een royaal beplante volière.

Terug naar boven


Copyright Allevogels.nl
Overname van foto's en/of artikelen is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de beheerder van allevogels.nl. De copyright-rechten blijven te allen tijde bij de oorspronkelijke auteur cq fotograaf, geheel in overeenstemming met de Wet.